Oppskrift
Lette speltrundstykker med rug
Dette er en oppskrift på rundstykker som blir veldig
luftige og lette
Meningen er å elte minst mulig,
og gjøre minst mulig med deigen
Og å beholde luften i den
Ca 24 stk(to brett)
10 g gjær
7 dl vann
200 g siktet rugmel
900 g siktet speltmel
1/2 ts salt
Bland ut gjæren med fingervarmt vann med en tresleiv
(all elting er med sleiv)
Ha i rugmelet og halvparten av speltmelet
Bland lett sammen og la blandingen stå i 1 time
Deretter ha i resten av speltmelet og elt lett sammen
La deigen stå i 30 min
Ha i salt og elt i noen min
La deigen heve i 2 timer
I god tid før rundstykkene skal i ovnen:
Sett ovnen på 250-275 grader
Sett ovnen på 250-275 grader
Ha deigen på melet bakebord(endel mel, deigen er ganske klissete)
Legg rundstykkene på en bakeplate, snitt de, og deretter settes de rett inn i ovnen på midterste rille(uten å etterheve)
Stekes i ca 15 min
(oppskrift: egen)
Rundstykene så veldig gode ut! Takk for oppskriften! :)
SvarSlettHilsen Lisa
Takk:)
SlettDe ser kjempegode ut! De skal jeg absolutt prøve, takk :-). Pam
SvarSlettJa, gjør det:)
Slett"Minst mulig elting". Hmmm, det høres forlokkende ut. (",)
SvarSlettJa, det liker jeg også. Jeg gjør det nesten alltid på denne måten, og det blir bra! Det er bare å la deigen heve lenge så trenger man ikke elte så mye.. Det er iallefall min erfaring:)
SlettÅ, det så godt ut!!
SvarSlettOg så perfekt med lite jobb og knaing da. Det kan passe meg fint ;O) hihi
De vil jeg prøve. Må bare skaffe meg litt speltmel først ;O)
Gleder meg til i morgo!!
Ja, lite jobb og lite knaing. Det er bra, det er derfor jeg baker så mye. Liker når det er enkelt og går fort og i tillegg blir veldig bra:)
SlettJeg gleder meg også:)
Ååååh de så gode ut :-)
SvarSlettDe skal jeg prøve en dag - det passer jo så fint med baking nå på høsten...
Takk for tipset !!!
Det er sant, det er koselig å bake nå på høsten. Jeg har også fått litt dilla på å lage dessert! Har lyst til å få til å ha det hver dag!
Slett