Her kommer en oppskrift på supermyke horn:
Oppskrift ca 24 stk
1/8 del av en pakke fersk gjær
2 dl kulturmelk/kefir
4 dl melk
1 egg
2,5 dl finmalt hvete
ca 9 dl siktet hvetemel
150 gram smør
1 ts salt
Løs opp gjæren i fingervarm melk og kulturmelk/kefir
Ha i lettvispet egg
Bland i melet og rør sammen med en tresleiv eller lignende
Del smøret i terninger og la det stå
(smøret skal bli romtemperert så det lett kan røres inn i deigen)
(smøret skal bli romtemperert så det lett kan røres inn i deigen)
La deigen stå og hvile i ca 30 min
Ha i smørterningene og saltet i deigen og elt i 2-3 min med sleiven
Deigen skal være spenstig og glatt
La deigen heve i 1-2 timer
Del deigen i tre,
og kjevle ut hver deig på melet bakebord og del i 8 emner
og kjevle ut hver deig på melet bakebord og del i 8 emner
Rull de fra den bredeste enden
Etterheves på bakebrett i ca 30 min
Stekes midt i ovnen i ca 10 min på 250 grader
Oppskrift: egen
Hei!
SvarSlettDette så veldig godt ut! Så flott (og godt) at du legger ut oppskrift også. Denne horn oppskriften vil jeg prøve.
Ha en fin kveld.
Så gøy, disse må jeg prøve - de ser kjempegode ut. Pam
SvarSlettWAW TAKK FOR TIPSET
SvarSlettSER HELT NYDELIGE UT
KLEM ELI:)
Mmmm, nå fikk jeg lyst på horn. Skal prøve disse, har oppdaga gjærbakstens gleder i det siste... (",)
SvarSlettTakk for at du deler med oss. Det ser nydelig ut! Dette skal jeg prøve i dag.
SvarSlettØnsker deg en finfin helg.
evy