OPPSKRIFT
4 dl melk
2 dl rømme
4 egg
1 ts salt
6 dl siktet hvetemel
litt grovt mel
1 dl sukker
100 g smeltet smør
Bland alt unntatt smeltet smør og eggehvite
Stivpisk eggehviten og bland i røren
La svelle i 30 min
Rør inn smeltet smør og stek vaflene
Siden dette ble min frokost i dag,
kuttet jeg ut sukkeret og erstattet 3 dl av
melet med finmalt havremel
Vaflene blir myke og luftige,
og dette var min mormors oppskrift
Jeg tror hemmeligheten ligger i å stivpiske eggehviten
og det å tilsette smøret til sist
Mmmm.... - nå fikk jeg lyst på vafler! Takk for oppskriften. Lurt tips å erstatte noe av hvetemelet med havremel. Sunnere og mer smak, sikkert, og så kan man kutte ned på sukkeret, som du skriver. Skal prøves!
SvarSlettVafler er alltid godt og populært:)
SlettDet er ikke så lenge siden vi også lagde grove vafler - minst like godt som "vanlige" vafler, og mettende som frokost eller formiddagsmat. (",)
SvarSlettJa, ikke sant! Grove vafler er like godt det!
SlettOh, I love waffels and I love your waffels - great shots!
SvarSlettHappy Weekend
Elisabeth
Thank you:)
Slett