I dag har jeg bakt rundstykker til lunsj
Her er oppskriften:
Fersk gjær på størrelse med en oliven
2,5 dl fingervarmt vann
3 dl finmalt spelt
Røres sammen og la det stå i 15 min
Ha 3,5 dl fingervarmt vann i blandingen
ca 8 dl siktet hvetemel
Eltes lett sammen med en tresleiv
La det stå i 15 min
Ha i 1/2 ts salt og elt i ca 5 minutter
(jeg bruker tresleiv her også)
La deigen heve i 1-2 timer
Ha den ferdige deigen på melet bakebord og del i 15 emner
Form de til rundstykker
Jeg pleier å rulle de to ganger for å få mer spenst og det gir høyere og luftigere bakst
La rundstykkene etterheve i 15 min
Så kan de snittes
(jeg bruker gammeldags barberblad som jeg har kjøpt HER)
Stekes midt i ovnen i ca 15 min
Jeg steker de på 250 grader i noen minutter, så setter jeg gradene ned til 200 grader
Avkjøles på rist
Alltid deilig med fersk bakverk.Dine så fristende ut.Ha en fin søndag!
SvarSlettDe så gode ut! Ser vi har akkurat samme kjøkkenvekt også ;-)
SvarSlettHa en fortsatt fin kveld!
Mona
De så utrolig gode ut :-)
SvarSlettNystekte rundstykker er jo så deilig :-)
Så deilig ut. Her i huset baker mannen brød. Han bruker speltmel og havregryn. Så vi har hvetemelsfrie brød. Men de er minst like god.
SvarSlett