fredag 5. oktober 2012

Enkel oppskrift på nanbrød

Vi lager Indisk mat ganske ofte. Det er jo så godt, og så mange forskjellige retter å lage. Men da må vi ha nanbrød til. Her er en oppskrift:

1/8 del av en pakke fersk gjær
1,5 dl melk
3 ss youghurt
1 ss sukker
1 ss olivenolje
1 ts salt
4,5 - 5 dl siktet hvetemel/speltmel

Rør ut gjæren i fingervarm melk og youghurt
Bland i resten av ingrediensene bortsett fra salt
La deigen stå i 15 min

Ha i salt og elt med en tresleiv 
(ikke nødvendig å elte så lenge, ca 2 min)
La deigen heve i 1 time

Ha deigen på melet benk, og del i 6-7 emner
Form emnene til boller og la de hvile på benken i 15 min

Form bollene med hendene til avlange nanbrød
Legg de på et stekebrett med bakepapir og la de hvile i 15 min

Stekes midt i ovnen på 250 g i ca 5 min

Avkjøles oppå hverandre inni et kjøkkenhåndkle 
De er aller best helt ferske




Oppskrift: egen

9 kommentarer:

  1. Hei!
    Tusen takk for oppskriften - den skal jeg skrive ned og prøve ut så snart sjansen byr seg!

    God fredagskveld og god helg til dere!

    Klem Cathrine :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så fint at du vil prøve oppskriften! Ha en fin uke!

      Slett
  2. Disse så fantastiske ut,nam,nam.Må prøves ut,du har kanskje en indisk matrett å dele med oss en gang?Herlige naturbilder under.Flott i Telemark, der kommer mors slekt fra:)Gikk også på skole i Valle på 80 tallet med Tone fra Tinn hun bodde på bygdas eldste gård.Ha en fin kveld:))

    SvarSlett
    Svar
    1. Bygdas eldste gård ja:) Lurer på hvor den er, det hadde vært morsomt og visst!

      Ja, en indisk matrett kan jeg legge ut oppskrift på en gang:)

      Slett
  3. Mmmm, de så veldig gode ut, må garantert prøves!
    Ønsker deg en flott helg.

    SvarSlett
  4. Your bread looks delicious, lovely photos also.

    SvarSlett
  5. NAM! Nå fikk jeg vann i munnen! Disse må nok prøves en dag!! :)

    Ønsker dere en god helg!
    -Mari

    SvarSlett
  6. Ååå det så kjempe godt ut! Så flink du er!!
    Tusen takk for oppskrift! Den må prøves ut :-)

    Tusen takk for navnet på beisen på kjøkkenet :-)
    Må dere ha en fin ny høst uke :-)

    Klem Ingrid

    SvarSlett
  7. Hei på deg. Tusen takk for deilig oppskrift på nanbrød. Har laget de idag. Byttet sukker med honning da jeg er birøkter og har mye honning. De var kjempegode og nå må jeg lage en runde til. Laget tzatsiki som jeg dyppet brødet i. Kjempegodt. Ha en fin dag.

    SvarSlett