tirsdag 24. januar 2012

Croissant

Oppskriften jeg har brukt er fra Åpent Bakeri boken "Brød". En kjempebra bok som jeg har brukt så mye at den har blitt litt fillete i kantene.. Her er hjemmesiden til Åpent Bakeri.

 Oppskriften på croissanter er ikke så langt unna en bolleoppskrift uten smør og kardemomme.
Her har jeg kjevlet deigen og hatt på et lag med smør, deretter brettet deigen 4 ganger.

Et godt tips (som ikke står i boken, men som jeg har lært av mamma..) er å bruke ostehøvel på smøret. Det er også lurt å være rask og ikke ha det altfor varmt på kjøkkenet.   

 Dette er lag nr 2 med smør.

 Brettes en gang.

 Så 3 ganger til.

 Nå er deigen klar.

 Jeg deler den i to, siden jeg vil lage små croissanter.

Her ser man alle lagene med smør.  

 Deles i trekanter og rulles.

 Så skal de heve i ca 30 min, ha på sammenvispet egg og stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 15 min.

Ferdig! Det er veldig morsomt å lage, og ikke så vanskelig som man skulle tro. Jeg har laget croissanter 4 ganger før, men først nå ble jeg helt fornøyd. Så kanskje krever det litt øvelse.. De er veldig gode. Sprø utenpå og myke inni!

2 kommentarer:

  1. Hei, dette så veldig godt ut! :) Me jeg finner ikke en oppskrift?
    Det står at den er ganske lik, men hvor lik er ganske lik?
    Takk på forhånd :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Litt sent svar her, men oppskriften er fra en bok jeg har av Åpent Bakeri. Når jeg lager croissanter nå, lager jeg bare en vanlig bolledeig. Men uten kardemomme og smør :)

      Slett