torsdag 22. september 2011

Enkle og gode havrekjeks

Havrekjeks
(ca 50 stk)

250 g havregryn
125 g smør
1,5 dl sukker
1 ts hjortetakksalt (kan sløyfes)
1 ts natron
1,5 dl melk
mel til deigen er passe fast

Sett stekeovnen på 180 grader.
Rør smør og sukker hvitt i en food processor. Rør natron og hjortetakksalt ut i melk.
Ha det i blandingen. Tilsett havregryn.
Spe med mel til du får en fin deig som du kan kjevle ut.
Stikk ut til kjeks med et glass e.l. Stek i 10-15 min til de såvidt er gylne. Avkjøl på rist.

Oppskriften er fra et eller annet blad, den er noen år gammel. Kjeksene er kjempegode, og mye sunnere enn de man kjøper i butikken!

Jeg pleier å forenkle oppskriften en del. Jeg smelter smøret og rører alt sammen. Så ruller jeg deigen til en pølse og skjærer passe tykke emner til kjeksene og legger de på stekeplaten. Det går også an å bruke grovt mel istedenfor hvetemel..

Veldig gode med smør og geitost!


1 kommentar:

  1. Hei Line!
    Da ser jeg at det er mulig å legge inn kommentar hos deg, og det var jo fint! Du har mange fine innlegg, og disse havrekjeksene ser veldig gode ut, så de kunne jeg tenke meg å prøve og lage!

    Klem Cathrine :-)

    SvarSlett