lørdag 13. mars 2010

Tegning bakerovn

Tegningen vi ser etter når vi murer bakerovn 
er fra boken "Bakaromnen" med Else Rønnevig.

Her er bakerovnsdøren vi har kjøpt på finn.no. Den er produsert i Sverige og er helt ny.

6 kommentarer:

 1. Prøver også å finne dør.... Har denne noe navn eller har du navn på produsenten i Sverige? Hva betalte du? Ser at den som Ullefoss produserer er det noen som skal ha 8500,- for!

  SvarSlett
  Svar
  1. Døren kjøpte vi på finn.no av en som hadde kjøpt den fra Sverige. Dette er noen år siden nå og jeg vet ikke hva produsenten heter. Vi betalte 2000,- mener jeg å huske. Det går sikkert an å finne en dør på finn eller et bruktmarked. Hvis man er heldig..

   Slett
 2. http://www.vedspis.se/sv/delar/Tillbeh%C3%B6r/Bakungsluckor/

  Hei, prøv denne linken. pris er ca 2000 og sikkert noe frakt.

  Takk for en fin blog med mange fine bilder. Jeg er i gang med planlegging av akkurat tilsvarende ovn. Ser du har røykuttak bak. Jeg har kjøpt boken til Sprossa men mener jeg har lest at røyken bør gå ut fremme. har du oversikt over kostnader sånn cirka på din ovn?
  Mvh Atle Røsseland

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det fungerte fint det med røykuttaket. Husker vi var litt usikre der. Og etter en stund merket vi at det ble mye varme akkurat der vi valgte å ha røykuttaket. Kanskje det derfor er lurt å ha det lenger frem. Der blir ikke ovnen så varm. Vi brukte i overkant av 30000,- i materialkostnader.

   Slett
  2. Hei igjen og takk for svar. Ja det var ca dette kostnadsestimatet jeg hadde tenkt. I tillegg kommer vel isolert pipe som også koster en god slant. Jeg er nettopp ferdig med bygget og må bestemme meg i forhold til ferdigovn kontra selvbygg. Jeg har vært i kontakt med Aud Vegårdshei som importerer en fin ovn som visstnok er meget god å bake i. Den koster ca 30.000. http://www.vegar-ferie.com/59518949
   Ovnen ser flott ut men er jo selvsagt ikke slik som den dere har laget. Jeg regner med at det gir en god følelse å ha bygget selv:)
   Mvh
   Atle Røsseland

   Slett
 3. http://auronimport.mamutweb.com/Shop/List/Bakerovnsd%C3%B8r/19/1

  Her var det også mange fine, vi bestilte vår, og den kom etter tre uker.

  SvarSlett