mandag 8. oktober 2012

Rundstykker

Her er deigen klar til å deles til rundstykker

 Her kommer en oppskrift på sunne, middels grove rundstykker:

1/5 del av en fersk gjærpakke
7 dl fingervarmt vann
1 ss maltekstrakt
0,4 dl linfrø (hvis man liker det)
3 dl finmalt sammalt hvete
10 dl siktet hvetemel
1 ts salt

Løs opp gjæren i vannet i en bakebolle. Ha i linfrø, maltekstrakt og sammalt hvete og rør rundt. Ha i hvetemelet. Elt deigen lett sammen med en kraftig tresleiv.
La deigen stå i 15 min

Ha i salt og elt med sleiven i 5 min
La deigen heve i 1,5 time 

Ha deigen på melet benk, brett den dobbelt og del den i ca 22 emner. 
Form til rundstykker.
(Jeg pleier å rulle emnene)
La rundstykkene heve i 30 min

Skjær et snitt i hvert rundstykke og stek de midt i ovnen på 230 grader i ca 15 min

 Her ligger rundstykkene til heving

Så er det bare å spise..

(oppskrift:egen)

4 kommentarer:

  1. Rundstykkene dine ser så gode ut. Så fin reportasje i Lev Landlig også forresten, håper dere trives der dere har flyttet. (Det var vel dere som var i Lev Landlig?)

    Ha en fin kveld :))

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, så hyggelig!

      Ja, det er vi som er i Lev Landlig. Reportasjen var fin, det synes vi også! Savner jo gården når vi ser bildene:)

      Gården vi bor på nå er bare en mellomstopp, vi leter etter en ny gård å pusse opp. Men det tar tid å finne noe, iallefall når vi vil bo i nærheten av familie. Det er ikke så mye ledig akkurat der vi vil bo..

      Ha en fin helg:)

      Slett