Vi lager Indisk mat ganske ofte. Det er jo så godt, og så mange forskjellige retter å lage. Men da må vi ha nanbrød til. Her er en oppskrift:
1/8 del av en pakke fersk gjær
1,5 dl melk
3 ss youghurt
1 ss sukker
1 ss olivenolje
1 ts salt
4,5 - 5 dl siktet hvetemel/speltmel
Rør ut gjæren i fingervarm melk og youghurt
Bland i resten av ingrediensene bortsett fra salt
La deigen stå i 15 min
Ha i salt og elt med en tresleiv
(ikke nødvendig å elte så lenge, ca 2 min)
La deigen heve i 1 time
Ha deigen på melet benk, og del i 6-7 emner
Form emnene til boller og la de hvile på benken i 15 min
Form bollene med hendene til avlange nanbrød
Legg de på et stekebrett med bakepapir og la de hvile i 15 min
Stekes midt i ovnen på 250 g i ca 5 min
Avkjøles oppå hverandre inni et kjøkkenhåndkle
De er aller best helt ferske
Oppskrift: egen
Hei!
SvarSlettTusen takk for oppskriften - den skal jeg skrive ned og prøve ut så snart sjansen byr seg!
God fredagskveld og god helg til dere!
Klem Cathrine :-)
Så fint at du vil prøve oppskriften! Ha en fin uke!
SlettDisse så fantastiske ut,nam,nam.Må prøves ut,du har kanskje en indisk matrett å dele med oss en gang?Herlige naturbilder under.Flott i Telemark, der kommer mors slekt fra:)Gikk også på skole i Valle på 80 tallet med Tone fra Tinn hun bodde på bygdas eldste gård.Ha en fin kveld:))
SvarSlettBygdas eldste gård ja:) Lurer på hvor den er, det hadde vært morsomt og visst!
SlettJa, en indisk matrett kan jeg legge ut oppskrift på en gang:)
Mmmm, de så veldig gode ut, må garantert prøves!
SvarSlettØnsker deg en flott helg.
Your bread looks delicious, lovely photos also.
SvarSlettNAM! Nå fikk jeg vann i munnen! Disse må nok prøves en dag!! :)
SvarSlettØnsker dere en god helg!
-Mari
Ååå det så kjempe godt ut! Så flink du er!!
SvarSlettTusen takk for oppskrift! Den må prøves ut :-)
Tusen takk for navnet på beisen på kjøkkenet :-)
Må dere ha en fin ny høst uke :-)
Klem Ingrid
Hei på deg. Tusen takk for deilig oppskrift på nanbrød. Har laget de idag. Byttet sukker med honning da jeg er birøkter og har mye honning. De var kjempegode og nå må jeg lage en runde til. Laget tzatsiki som jeg dyppet brødet i. Kjempegodt. Ha en fin dag.
SvarSlett