onsdag 1. oktober 2014

Mors vafler

OPPSKRIFT

4 dl melk
2 dl rømme
4 egg
1 ts salt
6 dl siktet hvetemel
litt grovt mel
1 dl sukker
100 g smeltet smør

Bland alt unntatt smeltet smør og eggehvite 
Stivpisk eggehviten og bland i røren
La svelle i 30 min
Rør inn smeltet smør og stek vaflene

Siden dette ble min frokost i dag, 
kuttet jeg ut sukkeret og erstattet 3 dl av 
melet med finmalt havremel

Vaflene blir myke og luftige, 
og dette var min mormors oppskrift

Jeg tror hemmeligheten ligger i å stivpiske eggehviten 
og det å tilsette smøret til sist

6 kommentarer:

  1. Mmmm.... - nå fikk jeg lyst på vafler! Takk for oppskriften. Lurt tips å erstatte noe av hvetemelet med havremel. Sunnere og mer smak, sikkert, og så kan man kutte ned på sukkeret, som du skriver. Skal prøves!

    SvarSlett
    Svar
    1. Vafler er alltid godt og populært:)

      Slett
  2. Det er ikke så lenge siden vi også lagde grove vafler - minst like godt som "vanlige" vafler, og mettende som frokost eller formiddagsmat. (",)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant! Grove vafler er like godt det!

      Slett
  3. Oh, I love waffels and I love your waffels - great shots!
    Happy Weekend
    Elisabeth

    SvarSlett