søndag 18. april 2010

Bakerovn

Nå er bakerovnen påbegynt..

Muring av murstein med mørtel.

Her vatres det.







4 cm salt. Ca 9 sekker.


Og 10 cm fin sand.







Det begynner å bli nok sand.


Flere skift med murstein.


Sett fra døra.


Her er den ildfaste steinen lagt ut, og bakerovnsdøra satt opp for å se hvordan det kommer til å se ut.


Den ildfaste steienen skal ligge løst oppå sanda, da må sanda stampes for å bli så jevn som mulig.








Det kreves endel tankearbeid og planlegging underveis.



















Klokka er halv tolv, det er lørdagskveld og etter endel timer med jobbing ser bakerovnen sånn ut.

4 kommentarer:

  1. ble ikke ferdig?:)

    SvarSlett
  2. Vi ble ferdige vi! Du ser det i senere innlegg!

    SvarSlett
  3. Hei! Jeg lurer på hvorfor dere hadde salt i bunnen? trekke fukt ut av sanden?

    SvarSlett
    Svar
    1. Saltet er for å magasinere varmen, kanskje det også er for å holde sanden tørr. Det er jeg ikke sikker på, vi fulgte bare "oppskriften" i boken Bakaromnen av Else Rønnevig.

      Slett